Mijn favorieten

Scheidingsbemiddeling

Uit elkaar en nu?
Samen uw scheiding regelen
Het besluit om uit elkaar te gaan is genomen, wat nu…?
Meestal gaat een (echt)scheiding gepaard met veel emoties. Deze emoties kunnen hoog oplopen en er kunnen spanningen ontstaan.

Naast emotionele zaken wordt u ook overspoeld met praktische zaken. Zaken die geregeld moeten worden en waar u beslissingen over moet nemen. Om maar wat te noemen: wie blijft er in jullie huis wonen? Hoe verdeelt u de inboedel? Welke gevolgen heeft de scheiding op uw lopende of toekomstige hypotheek? Heeft u na de scheiding recht op elkaars pensioen? Wat zijn de gevolgen van co-ouderschap? Wat dient er in een ouderschapsplan te staan? Ontstaat er een recht op kind- en/of partneralimentatie? Enzovoort, enzovoort.
Wij kunnen u hierbij bij de hand nemen en begeleiden.
Met de echtscheidingsadviseur van Van Dinther hypotheken en makelaardij gaat u samen stappen zetten om alle vragen te beantwoorden. Als financieel scheidingsadviseur (RFEA, Register Financieel Echtscheidings Adviseur) kunnen wij u raad geven over gevolgen van besluiten op financieel, fiscaal en op juridisch gebied. Dit klinkt allemaal heel zakelijk, maar uiteraard wordt het menselijke aspect niet vergeten en is er ruimte voor emotie. Ook hiermee heeft uw adviseur ruime ervaring en is dit een belangrijk onderdeel van zijn opleiding tot RFEA.
In een scheidingsproces is het enorm belangrijk om goede afspraken te maken. Onnodige irritatie kan het verloop beïnvloeden op een negatieve manier. Daarom worden er in het eerste gesprek duidelijke afspraken gemaakt over de manier van communiceren en uitingen aan derden. Daarna zullen wij u vragen ons te voorzien van diverse documenten die betrekking hebben op uw persoonlijke gegevens en uw vermogen. Als wij alles ontvangen en geïnventariseerd hebben gaan wij deze informatie met u samen bespreken en kunt u aangeven hoe u bepaalde zaken ziet.
Op nummer één staan uiteraard de zorgtaken voor de eventuele minderjarige kinderen. Als u samen heeft besloten hoe de zorgtaken verdeeld worden, gaan wij dit samenvatten in een (verplicht) ouderschapsplan.
Daarna komt uw vermogen aan bod. Onze adviseur zal samen met u gaan zoeken naar oplossingen die voor beide partijen bevredigend zijn met inachtneming van de fiscale en juridische regelgeving. Dit alles wordt samengevat in een convenant en vermogensverdeling. Ook komen hierbij de alimentatieberekeningen aan bod.
 
Uw adviseur zal, in geval van huwelijk of geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen,  ervoor zorgen dat alle stukken via de met ons samenwerkende advocaat bij de Rechtbank komen. De Rechtbank zal een beschikking afgeven waarna uw Gemeente uw scheiding in de gemeentelijke basisadministratie zal inschrijven. Hiermee is uw scheiding definitief en officieel.
 
Zoals u ziet, is de RFEA (echt)scheidingsadviseur van Van Dinther hypotheken en makelaardij op de hoogte van alle aspecten van een (echt)scheiding en hiervoor opgeleid. Het voordeel van onze adviseur is dat u niet bij verschillende adressen aan hoeft te kloppen. Wij zullen het hele echtscheidingsproces begeleiden en de hele administratieve afhandeling van de echtscheiding voor u regelen. Het spreekt voor zich dat u hiermee ook kosten bespaard.
 
Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor  u kunnen betekenen.